RENE GUENON

Ο Rene Jean Marie Guenon γεννήθηκε το 1886 στην πόλη Blois της Γαλλίας. Σε ηλικία δεκαοκτώ χρονών πηγαίνει στο Παρίσι για να σπουδάσει Μαθηματικά, αλλά δύο χρόνια αργότερα, ανικανοποίητος από τις κλασσικές σπουδές, τις εγκαταλείπει. Γίνεται μέλοςτης “Ερμητικής Σχολής” του κυριότερου εκείνη την εποχή εκπροσώπου του αποκρυφιστικού κινήματος, του Papus, ενώ συγχρόνως έρχεται σε επαφή με διάφορους παρόμοιους σε γενικές γραμμές κύκλους,όπως οι Μαρτινιστές, οι Θεοσοφιστές κ.α.
Το 1909 ιδρύει το περιοδικό La Gnose, το οποίο διήυθυνε με το ψευδώνυμο Palingenius μέχρι το 1912. Το έργο του είχε δύο κύριες κατευθύνσεις: την κριτική προς το σύγχρονο κόσμο, και ειδικότερα προς τον Δυτικό πολιτισμό, και την παρουσίαση στο κοινό της Δύσης γνήσιων μεταφυσικών διδασκαλιών της Ανατολής, και ιδιαιτέρως του Ινδουϊσμού και του Ταοϊσμού.
Το 1928 εγκαθίσταται στο Κάιρο, μυείται στο Σουφισμό, παντρεύεται την κόρη του Σεΐχη Mohammed Ibrahim και συνεχίζει να συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους και περιοδικά στην Γαλλία. Είχε στενή επαφή με τον Frithjof Schuon και τον Martin Lings. Πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 1950 και η σωρός του μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο Darrassa του Καίρου,όπου αναπαύεται με το πρόσωπο στραμμένο προς τη Μέκκα.