MARTIN LINGS

Ο Martin Lings γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Lancashire, το 1909. Σπούδασε Φιλολογία στην Οξφόρδη και αργότερα δίδαξε για ένα διάστημα Αγγλο-Σαξωνικά στη Λιθουανία, στο Πανεπιστήμιο του Kaunas. Ένα ταξίδι του στην Αίγυπτο το 1939 τον έφερε υφηγητή της Αγγλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, όπου δίδαξε κατά κύριο λόγο Σαίξπηρ. Το 1952 επστρέφει στην Αγγλία και σπουδάζει Αραβικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αργότερα εργάστηκε στο Βρεταννικό Μουσείο, όπου, από το 1970 έως το 1973, ήταν διευθυντής του Τμήματος Χειρογράφων και Βιβλίων της Ανατολής. Θεωρείτο αυθεντία στα Κορανικά χειρόγραφα και στην Αραβική καλλιγραφία.
Στα έργα του, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, η φιλολογική του κλίση είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Μεταξύ των άλλων κυκλοφόρησε και δύο συλλογές ποιημάτων του, τα Elements και τα Heralds.
Μυήθηκε στο Σουφισμό και υπήρξε στενός μαθητής και διάδοχος του Frijhof Schuon.Πέθανε στις 15 Μαΐου του 2005 στο σπίτι του στο Westerham, όπου τα τελευταία δεκαπέντα χρόνια συγκέντρωνε τους μαθητές του κάθε Κυριακή για να τους προσφέρει μερικές αλησμόνητες στιγμές.